Stanić se nameće Baždareviću

Željezničar i Sloboda proteklog vikenda odigrali su istinski derbi te tako uljepšali otvorenje nove istočne tribine stadiona Grbavica.

Željo je u konačnici slavio sa 4:2, a iako je čak tri gola za plave zabio Ivan Lendrić, najviše pohvala nakon ove utakmice dobio je bek Željezničara Srđan Stanić.

Fantastičnu partiju na poziciji lijevog beka koju je obilježio dobrim prodorima, kretanjem i centaršutevima Srđan Stanić (27) na kraju utakmice krunisao je eurogolom za konačnih 4:2.

Iako dešnjak, Stanić se po ko zna koji put odlično snašao na poziciji lijevog beka, a navijači Željezničara po internet forumima i profilima ponovo su ga okarakterisali kao najvećeg Željinog ratnika.

U trenutku kada više nego ikada ima problema sa bekovskim pozicijama ovakva igra Stanića sigurno je obradovala Mehmeda Baždarevića, koji će, ukoliko Stanić nastavi sa ovakvim igrama biti radostan pozvati ga u reprezentaciju kao jednu od alternativa. Posebno ako uzmemo u obzir da posljednja pojačanja na bekovskim pozicijama protiv Gibraltara i Albanije nisu impresionirala i pokazala ono što se očekuje da pokažu igrači iz puno jačih europskih liga u odnosu na igrače iz BiH.

Stanić iza sebe ima nastupe u našim mladim selekcijama, bio je na širem Sušićevom spisku za Brazil 2014, u Premijer ligi igrao je više od 230 utakmica, a zanimljivo da je već sa 17 godina igrao u završnici Kupa BiH davne 2007. godine.

Pored Stanićevog gola koji je definitivno najljepši gol prvog kola lige za prvaka BiH izdvajamo još četiri gola koja vrijedi pogledati.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.