UniCredit je snažna paneuropska grupa sa jednostavnim modelom komercijalnog bankarstva i potpuno integriranim Korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja svojoj širokoj franšizi od 25 miliona klijenata nudi jedinstveno poslovanje putem prodajne mreže u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Europi.

UniCredit Bank pruža cjelokupnu paletu bankarskih usluga i proizvoda. Svoj poslovni uspjeh temelji na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga i kreiranju proizvoda prema potrebama financijskog tržišta, pri čemu u središte svog poslovanja uvijek stavlja klijenta.

UniCredit Bank je vodeća banka u Bosni i Hercegovini po većini pokazatelja poslovanja. Temeljnu odrednicu poslovanja Banke predstavlja pružanje kvalitetnog nivoa usluga i rješenja za financijske potrebe klijenata.

UniCredit Bank vjeruje u značaj izgradnje jake veze s lokalnom zajednicom. Uključeni smo u inicijative za zaštitu okoliša. Dajemo podršku razvoju umjetnosti, kulture i sporta. Inspirišemo i nagrađujemo naše mlade talente. Našu društvenu opredjeljenost ne vidimo kao obavezu, već kao priliku da kroz naš puni angažman pomognemo razvoju i uspjehu svakog stanovnika Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)