Selektor Mehmed Baždarević u stalnom je kontaktu sa svojim igračima. Do utakmice protiv Andore ostalo je mjesec i pol, a Meši je jasno da se ova utakmica mora pobijediti kako god, a onda do juna i meča sa Izraelom nadati se povratku bolje klupske forme naših reprezentativaca.

– Nadam se da će se situacija iz sedmice u sedmicu popraviti kada je riječ o formi igrača. Mislim da se već popravlja i da će do Andore biti bolja situacija. Ne valja kada igrači ne igraju, zato se trudim da smo u kontaktu, da ih svojim pozivima motivišem, ali i “isprovociram” da pokažu još više i bolje kod svojih trenera. Bitno je da pobijedimo Andoru, a onda idemo dalje. – govori Mehmed Baždarević.

Prati sve igrače, a posebno je vezan za Freiburg. Tu mu živi dugogodišnji prijatelj, a ima i godišnju ulaznicu lokalnog kluba čiji je dres nekada nosio Zlatan Bajramović, a danas Mensur Mujdža.

– Lijepo je vidjeti da je Ibišević odigrao sa punom minutažom, da se Vranješ odmah uvrstio u svoj novi tim. Brine me Mujdža za kojeg mi nije jasno zašto ne igra kada nije povrijeđen. Redovno sam u Freiburgu i čujem da nije miljenik trenera. Ne igra ni Salihović, Hajrović. Vrančić, a po kvalitetama bi morali imati veću minutažu. Dobro je da Spahić igra redovno i na visokom nivou. Dok tako igra za klub, mora igrati i za reprezentaciju. – smatra Meša.

Selektor će uskoro ponovo na put, opet u Belgiju, gdje igraju naši internacionalci, među njima najzanimljiviji Edin Cocalić i Haris Hajradinović.

– Bio sam u Belgiji i idem uskoro ponovo. Moramo imati što veći broj igrača na raspolaganju. Možda neki neće odmah dobiti poziv, ali moram znati u kakvoj su formi. Moji pomoćnici će u druge zemlje, jer u stručnom štabu moramo imati što bolji uvid u što veću bazu igrača. Za desetak dana mislim da ćemo imati kompletnu sliku. – zaključuje Mehmed Baždarević.

(Reprezenacija.ba)