Mostar, kao grad u kojem se uvijek cijenio i volio rukomet, s velikim zadovoljstvom ugostio je rukometnu reprezentaciju BiH i od izabranika Dragana Markovića očekuje velike stvari na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, kazao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić na prijamu upriličenom za vodstvo i članove reprezentacije u Gradskoj vijećnici, prenosi Bljesak.info.

Obraćajući se bh. rukometašima, koji se za Svjetsko prvenstvo pripremaju u gradu na Neretvi, Bešlić je kazao kako su plasmanom na SP napravili veliku stvar ali, po njegovim riječima, ova ekipa u Kataru može postići još veći uspjeh.

“Kada je rukometni sport u pitanju, možemo reći da je 2014. godina bila uspješna, ali ja ću vam poželjeti puno uspješniju 2015. godinu”, dodao je mostarski gradonačelnik.

Po riječima predsjednika Rukometnog saveza BiH Nevenka Hercega, 2014. godina protekla je u znaku bh. rukometaša o čemu svjedoči i to da su rukometaši na nedavnom proglašenju najbolji sportaša BiH u godini na izmaku rukometaši dobili više ključnih priznanja.

“Nadam se kako će nas prestati pratiti pehovi i ozljede igrača, te da ćemo se, uz malo sreće, po prvi put kvalifirati na Ljetne olimpijske igre 2016. godine”, istaknuo je Herceg.

U ime igrača čelnim ljudima Mostara na gostoprimstvu je zahvalio Muhamed Toromanović, kazavši kako će odlični uvjeti za pripreme u Mostaru pomoći reprezentaciji BiH da u Kataru pruži maksimum svojih mogućnosti i ostvari dobar rezultat, piše Bljesak.info.

(Reprezentacija.ba)