Nakon povlačenja iz reprezentacije Emira Spahića selektor Safet Sušić nije imao dilemu – Edin Džeko će biti novi kapiten.

– Lagao bih kada bih rekao da kapitenska traka domovine nije san svakog igrača, uključujući i mene. – poručio je Edin Džeko.

– Daću sve od sebe da zamijenim i nasljedim Spahića na najbolji način. Svjestan sam da kapitenska traka donosi veće obaveze i odgovornost i radiću najbolje što znam da dokažem da nisam slučajno postao kapitenom reprezentacije. Vjerujem da mogu ispuniti i opravdati očekivanja selektora, navijača, saigrača, medija, ali i sebe samog. – poručio je naš kapiten.

Zmajevi će u kvalifikacijama koje započinju večeras protiv Kipra za protivnike imati Belgiju, Vels, Izrael, Andoru i Kipar.

– Zajedno sa Belgijom smo favoriti, ali ne smijemo otpisati i podcijeniti Izrael koji zna biti vrlo nezgodan na svom terenu, kao i Vels koji ima odlične igrače poput Balea i Ramseya. Bili smo na Svjetskom prvenstuv, znamo šta to znači i to odlično iskustvo želimo ponoviti u budućnosti. – najavljuje najbolji strijelac BiH svih vremena.

– Naš cilj je Francuska i moramo ga shvatiti vrlo ozbiljno. – zaključio je jasno Edin Džeko.

(Reprezentacija.ba)