Nakon što je u prošlim kvalifikacijama bio na korak plasmana na Europsko prvenstvo, selektor mlade reprezentacije Vlado Jagodić pognute je glave završio kvalifikacije za Euro 2015. Nakon poraza od 1:4 od Mađarske na Koševu, njegova reprezentacija posljednja je u grupi u kojoj je za protivnike imala Albaniju, Mađarsku, Austriju i Španiju, a na našoj su mladoj selekciji svi, osim Albanije, nabijali gol razliku.

– Možda je nekome drago zbog ovakvog završetka, no niko ovo nije želio u našoj reprezentacije. Zasluženo smo poraženi od Mađarske, no u nekim ranijim susretima imali smo puno nesreće i nismo bili toliko loši koliko to rezultati pokazuju ili mediji pišu. – poručuje Vlado Jagodić.

– Za novu godinu smo se dogovorili kako ćemo krenuti u podmlađivanje ekipe i ova mlada selekcija igrača je znatno mlađa od Austrije i Mađarske protiv kojih smo posljednje igrali što je u ovom uzrastu velika razlika. Možda ova selekcija i nije zaslužila da se plasira na Euro, a vjerujem da će novi igrači koji dolaze imati potrebni kvalitet za bolje rezultate. – smatra Jagodić.

– Nedostajali su nam i igrači koji su u “A” reprezentaciji poput Prcića, Cimirota i Zakarića, ali i Grahovca bez kojeg smo ostali jutros nekoliko sati prije utakmice, kao što smo ostali i bez Sadikovića ili Bajića koji su se razbolili prije meča u Austriji. Slijede mnoge pouke, analize, a koristim priliku da se izvinem navijačima, posebno onim u Austriji kojih je bilo jako puno i koji su nas odliučno podržali. – konstatuje selektor mlade reprezentacije BiH.

– Poraz je sastavni dio života i fudbala. – kaže na kraju selektor Jagodić koji nas je u proteklom ciklusu sa svojim izabranicima nažalost uveliko navikao na poraze, obzirom da je u posljednjih osam mečeva U21 bh. reprezentacija slavila samo jednom, a sedam puta izgubila.

(Reprezentacija.ba)