U pretposljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo za igrače do 21 godine selekcija Austrije je u St. Poltenu savladala je Bosnu i Hercegovinu rezultatom 2:0.

Selektor Vlado Jagodić odlučio se započeti utakmicu u sastavu Vasilj, Metalsi, Hajrović, Graovac, Letić, Grahovac, Zolotić, Kožulj, Krunić, Mešanović i Maletić.

Utakmici je prisustvovao Ivica Osim, ali i veliki broj naših navijača koji su odlično navijali za mlade Zmajeve, no i uz upotrebu pirotehnike pa NFSBIH može očekivati kaznu UEFA-e.

Austrija je povela u 11. minuti susreta. Stoger je izveo slobodni udarac i savladao Vasilja. Treba naglasiti da golman Igmana iz Konjica, ali i naši igrači koji su se nalazili u živom zidu veoma loše reagovali u ovoj situaciji.

Desetak minuta prije kraja prvog poluvremena Marco Djuricin udvostručio je prednost Austrijanaca. Djuricin je bez većih problema dobio duel sa, danas u našoj odbrani najboljim Hajrovićem i rutinski pospremio loptu u mrežu.

Naši reprezentativci imali su dvije dobre prilike u prvom poluvremenu preko Jasmin Mešanovića, ali indisponirani napadač hrvatskog Osijeka nije uspio postići gol. Sve to sa klupe je gledao napadač Sarajeva koji se nalazi u top formi Haris Duljević.

Ono što je bilo vidljivo u prvih 45 minuta jeste da naša reprezentacija nije imala nikakvu igru.

Početkom drugog poluvremena Andrej Modić i spomenuti Duljević ušli su u igru u našoj reprezentaciji i upravo su njih dvojica bili ponajbolji igrači našeg tima u nastavku meča.

U 64. minuti Andrej Modić fantastično je izveo slobodan udarac, ali Stanković je još bolje intervenisao i izbacio loptu u korner.

Do kraja utakmice priliku je i dobio Amer Gojak koji je odigrao posljednjih 15-tak minuta.

Austrija je imala nekoliko dobrih prilika u nastavku, ali susret je na kraju završio rezultatom 2:0 za domaće.

Početni sastav: Vasilj, Metalsi, Hajrović, Graovac, Letić, Grahovac, Zolotić, Kožulj, Krunić, Mešanović i Maletić. Izmjene: Duljević, Modić, Gojak, Pirić, Saničanin, Govedarica i Špikić. Pozvani, ali van konkurencije za utakmicu: Radovac, Bajić, Musić i Sadiković.

Naši Zmajevi u ponedjeljak igraju posljednji susret protiv Mađarske, a tim danom selektorima svih mladih selekcija Bosne i Hercegovine ističu ugovori koji su im privremeno produženi na proljeće.

(Reprezentacija.ba)