Ove sezone italijanska Serie A bogatija je za još jednog igrača bh. korijena. Riječ je od 24. godišnjem korpulentnom napadaču Cesene Milanu Đuriću čija je ekipa izborila takmičenje u elitnoj ligi Italije.

Đurić je bivši reprezentativac mlade selekcije BiH. Odigrao četiri utakmice za našu U-21 selekciju gdje je ostavio impresivan učinak. Postigao je čak šest golova i upisao dvije asistencije.

Svoj prvi gol u dresu reprezentacije BiH postigao je u meču protiv Bjelorusije, u junu 2012. godine. Bio je to debitantski nastup Đurića za bh. nacionalni tim. Ušao je u 79. minuti meča i samo desetak minuta kasnije postigao gol.

Posebno se pamti njegov hettrik u utakmici protiv favorizovane Njemačke odigranoj u Sarajevu. Susret je završen rezultatom 4:4, a Đurić je sva tri gola postigao glavom. Nakon toga Milan Đurić nije igrao za naš tim, te se više nije mnogo pominjao u bh. javnosti.

Dosadašnji tok karijere su mu obilježili odlasci na posudbu u niželigaške italijanske klubove.

Član je novopečenog prvoligaša Cesene od 2007. godine, ali je do ovog ljeta igrao na pozajmicama u sljedećim timovima: Ascoli, Crotone, Cremonese, Trapani i Cittadella.

Ove sezone po prvi put će zaigrati u Seriji A sa ekipom Cesene. Trener ove momčadi, Bisoli,  je istakao kako ozbiljno računa na Đurića.

“Milan je odradio odlične pripreme i u prijateljskim mečevima je uvijek imao bitnu rolu. Poznajemo se godinama, vrlo dobro zna šta hoću od njega. Malo je takvih igrača poput njega, napravit ću jednu paralelu, Milan je pomalo naš Luca Toni”, izjavio je nedavno Bisoli.

 

 

(Reprezentacija.ba)