U18 BiH sutra igra Äetvrtfinale Eurobasketa protiv Francuske

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je izborila plasman među osam najboljih mladih selekcija Starog kontinenta, javlja Basket.ba.

Iako su izabranici Josipa Pandže pretrpjeli poraz od Latvije, pobjede nad Litvanijom i Izraelom, kao i bolja koÅ¡ razlika, odveli su ih u narednu rundu takmiÄenja.

Plasmanom u Äetvrtfinale Evropskog prvenstva naÅ¡i Zmajevi ostvarili su glavni cilj koji su zacrtali pred odlazak na Eurobasket, Å¡to potvrÄ‘uju i rijeÄi Emira ÄŒerkezovića:

– Ja mislim da smo nesretno izgubili od Latvije. Jeste da su oni bolje uÅ¡li u meÄ, ali mi smo se ponovo vratili u utakmicu, preokrenuli je u jednom trenutku, držali se zajedno, ali nam to nije bilo dovoljno da doÄ‘emo do trećeg trijumfa. Ne trebamo žaliti mnogo, jer smo ostvarili cilj koji smo imali, a to je da izborimo plasman meÄ‘u osam najboljih u Evropi. Voljeli bismo da tu ne bude kraj, ali naspram sebe ćemo u Äetvrtfinalu imati izuzetno kvalitetnu selekciju Francuske. Imaju jako dobre igraÄe koji su fiziÄki jaki i svjesni smo da ćemo imati dosta problema pod koÅ¡em. Ipak, nisu ni oni nepobjedivi. Moraju i Francuzi imati neke loÅ¡e strane koje trebamo pokuÅ¡ati iskoristiti. Respektujemo im maksimalno, ali nismo ni mi sluÄajno tu gdje jesmo. Želimo i mi pobjedu u sutraÅ¡njem meÄu.

RijeÄi hvale na raÄun naÅ¡eg protivnika u Äetvrtfinalu ima i Dino Kobić, koji smatra da Zmajevi imaju kvalitet da se suprotstave favorizovanim Francuzima.

O tome koliko je Francuska jaka ne treba mnogo govoriti. Pokazali su svoj kvalitet u grupnoj fazi takmiÄenja, ali pokazali smo ga i mi. Mi smo u meÄevima u grupi pokazali da imamo timski duh i da smo psiholoÅ¡ki jaki. Protiv Izraela smo uspjeli da se vratimo iz velikog minusa i rijeÅ¡imo utakmicu u naÅ¡u korist, a to ne može svako. Iz tog razloga mislim da uz veliku borbenost i naÅ¡e maksimalno zalaganje na parketu možemo do dobrog rezultata protiv Francuske – jasan je Kobić.

Na Evropskom prvenstvu u Turskoj danas je slobodan dan, koji je naÅ¡a reprezentacija iskoristila kako bi se Å¡to bolje odmorila pred Äetvrtfinalni meÄ koji ih oÄekuje sutra.

Sutra od 18.45 Äasova naÅ¡i hrabri Zmajevi odmjeriće snage sa favorizovanom selekcijom Francuske , koja je bila dominantna u grupnoj fazi takmiÄenja, gdje je zabilježila sva tri trijumfa.

(Reprezentacija.ba)