Selektor bh. tima nada se najboljem

KoÅ¡arkaÅ¡ka U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će zapoÄeti nastup na Evropskom prvenstvu “A” divizije, kojem će domaćin biti turski Samsun.

NaÅ¡ tim je smjeÅ¡ten u grupu “C” zajedno s momÄadima Litvanije, Latvije i Izraela, s kojim će danas u 12 sati i odigrati prvi susret.

Selektor Josip Pandža je sa svojim struÄnim Å¡tabom detaljno analizirao protivnika i nada se najboljem, bez obzira Å¡to će biti liÅ¡en usluga povrijeÄ‘enog SikiraÅ¡a.

“Dobro smo skautirali Izrael. To je Å¡uterska ekipa koja Å¡utira i 30 trojki na meÄu i mogu biti veoma neugodni. Kroz pripreme smo gledali njihove utakmice protiv Finske i Rusije u kojima su slavili. Igra im se vrti oko bekova Briskera i Ebe za kojih ćemo morati naći adekvatan odgovor. Moramo im dopustiti Å¡to manji broj otvorenih Å¡uteva i uvesti utakmicu u naÅ¡ ritam. Nadam se najboljem iako igramo protiv veoma jakog protivnika”, kazao je Pandža, za kojeg bi neprolazak grupe bio neuspjeh.

Iz grupne faze će u Äetvrtinu finala proći dvije ekipe, dok će trećeplasirana i Äetvrtoplasirana igrati play-out za opstanak u “A” diviziji.

(Reprezentacija.ba)