Renfroe zbog povrede skločnog zloga neće igrati za našu selekciju u kvalifikacijama za Eurobasket

Iz Košarkaškog saveza BiH je saopćeno da bh. reprezentativac Alex Renfroe neće igrati u kvalifikacijama za Eurobasket jer se još uvijek nije oporavio od povrede skočnog zgloba, piše Klix.ba.

“Obavještavamo javnost da se Alex Renfroe 23. augusta javio Ljekarskom timu košarkaške reprezentacije BiH radi obavljanja pregleda u cilju utvrđivanja njegovog zdravstvenog stanja i mogućnosti da nastupi u dresu reprezentacije BiH u predstojećim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon što je izvršen uvid u postojeću medicinsku dokumentaciju, obavljene su detaljne dijagnostičke pretrage te je konstatovano da je Renfroe u više navrata imao povredu desnog skočnog zglova. Posljednja od tih povreda datira od 9. augusta te je trenutno u toku liječenje u Njemačkoj, za šta postoji validna medicinska dokumentacija. Dijagnoze koje je ljekarski tim reprezentacije BiH postavio nakon pregleda u cjelosti potvrđuju nalaze ljekara u Njemačkoj te sa žaljenjem konstatujemo da Alexovo zdravstveno stanje zahtijeva aktivno liječenje, odnosno nastavak terapije i pauzu od sportskih aktivnosti”, navodi se u saopćenju KSBiH.

Renfroe je izrazio žaljenje što je prinuđen propustiti utakmice reprezentacije BiH te je kolegama poželio sreću. Uvjeren je da će reprezentacija i bez njega izboriti nastup na Eurobasketu.

Istakao je da će biti uz reprezentaciju kao navijač, kao i da će kao igrač biti na raspolaganju selektoru.

On s nestrpljenjem čeka novi nastup za reprezentaciju, čim mu to dozvoli zdravstveno stanje, navodi Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)