Baždarević o Kirin Kupu, pojačanjima…

Danas je u Sarajevu održana press konferencija selektora A reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića.

Baždarević je govorio o uspjehu našeg tima na Kirin Kupu u Japanu na kojem je BiH osvojila prvo mjesto.

“Želio sam napraviti press konferenciju da vas vidim. Poslije Evropskog prvenstva nas čeka puno aktivnosti. Puno se ružnih stvari pisalo za Kirin kup. Nisam se puno osvrtao na to, ali to nije bilo lijepo i nije u interesu fudbala. Opet ponavljam da je odluka o ekipi koja je putovala u Japan moja i da mi se niko nije miješao u to”, poručio je Baždarević i dodao:

“Igrači su u svim utakmicama pokazali da imaju jedan novi karakter. Ekipa je i nakon rezultatskog zaostatka nastavljala raditi. Bore se do kraja i ne prepuštaju stvari slučaju. Mislim da će nam to biti važno u kvalifikacijama. Imali smo pet utakmica protiv renomiranih protivnika izuzev Luksemburga. Sve osim uvodnih minuta protiv Španije bilo je zadovoljavajuće. Kirin Kup je bio šlag na sve ovo. Japancima je Kirin Kup kao Svjetsko prvenstvo.Odigrali smo dobro, ali ono što nas čeka nosi veći pritisak.”

Selektor Baždarević je također otkrio da je veznjak Genta Danijel Milićević dobio dozvolu FIFA-e za igranje za BiH, te otkrio kako je sa napadačem Osasune Kenanom Kodrom razgovarao još prije šest mjeseci. Obojica će uskoro dobiti priliku u dresu A reprezentacije BiH.

“Milićević je stekao pravo da može biti pozvan u našu reprezentaciju dok su ostali igrači u proceduri.”

Strateg našeg nacionalnog tima planira organizovati još jedan prijateljski meč prije početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Utakmica bi se trebala odigrati u septembru mjesecu.

(Reprezentacija.ba)