Baždarević će pozvati Kodru

Plasman Osasune u Primera ligu Španije u prvi je plan gurnuo ime Kenana Kodre, sina legendarnog Mehe, na čijim je krilima ekipa iz Pamplone izborila povratak u špansko elitno društvo, piše Avaz.ba.

Ovaj mladi fudbaler je od 2014. godine odigrao 56 utakmica za Osasunu i postigao osam golova. No, do izražaja je došao u nedavnom doigravanju za plasman u Primeru, kad je u finalu od tri Osasunina gola protiv Hirone postigao dva.

Neovisno o tome, ime 22-godišnjeg Kenana je već neko vrijeme u bilježnici selektora A-reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

– Istina, Osasuna se izborila za Primera ligu, no, nisam zato odlučio motriti na Kenana već zato što je taj momak odavno pokazao da je talentiran. Nekoliko ga je puta prošle sezone moj saradnik Stefan Žili (Stephane Gilli) gledao, a o njemu smo razgovarali i s ljudima iz Osasune i članovima porodice – kaže Baždarević.

Strateg A-tima BiH dodao je da bi ime Kenana Kodre odavno bilo na njegovim spiskovima da je situacija s našom reprezentacijom u prošlom kvalifikacionom ciklusu bila malo drugačija.

– Svaka utakmica bila nam je biti ili ne biti, tako da nisam imao previše prostora za isprobavanje. Da nije bilo tako, Kodro bi odavno bio na mom širem spisku i dolazio bi na okupljanja. Sigurno je da se na njega treba računati. Smatram da će on biti veliko osvježenje za naš tim – dodao je Baždarević, koji je na pitanje znači li to da će ga uskoro pozvati, kratko odgovorio:

– Da. Zvat ću ga. Momak zaslužuje priliku.

(Reprezentacija.ba)