Baždarević će danas ili sutra objaviti spisak za predstojeće utakmice

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević danas ili sutra će objaviti konačan spisak za prijateljski meč protiv Španije (29. maj, St. Gallen), te nastup na Kirin Kupu u Japanu, piše Oslobođenje.

Ipak, kako to obično biva, spiskovi su procurili dan-dva ranije, pa je tako poznato i šest imena iz Premijer lige BiH koja će biti na spisku, ali neće konkurisati za meč sa Špancima, već samo za odlazak u Japan, a to su: Aleksandar Kosorić, Miroslav Stevanović (Željezničar), Haris Duljević (Sarajevo), Zvonimir Kožulj (Široki), Kenan Pirić (Sloboda) i Goran Karačić (Zrinjski). Na spisku je trebao biti i Daniel Graovac (Zrinjski), koji je povrijeđen, te Almir Bekić (Sarajevo), koji nema pasoša.

“Danas ću obaviti razgovore sa ljudima iz Saveza, nakon čega ćemo odlučiti da li će igrači iz Premijer lige BiH odmah putovati u St. Gallen ili će se ekipi priključiti naknadno, kaže nam Baždarević, koji će pozvati 30 igrača, s tim što nekolicina neće putovati u Japan”.

“Imamo problema sa povrijeđenim igračima, pa je već sada jasno da protiv Španaca možda nećemo imati na raspolaganju Ibiševića, Lulića i Bičakčića, dok Cimirot i Đurić igraju utakmice u tom periodu. Sve nam to otežava plan, tako da ću konačan spisak objaviti tek u četvrtak ili petak”, objašnjava selektor, koji je među kandidate za A tim ponovo uvrstio Harisa Medunjanina i Izeta Hajrovića, kojih nije bilo u mečevima protiv Luksemburga i Švicarske.

“I tada sam rekao da niko nije prekrižen. Medunjanin je u međuvremenu izborio mjesto, a moramo vidjeti kakva je situacija sa Hajrovićem. I Bičakčić je počeo ponovo igrati, ali velika je vjerovatnoća da se ne pojavi zbog povrede, kazao nam je selektor našeg tima”, kazao je Baždarević, prenosi Oslobođenje.

(Reprezentacija.ba)