Selektor U17 reprezentacije BiH govorio je o prvom nastupu bh. na Europskom prvenstvu

Press konferencija selektora reprezentacija iz grupe B Europskog prvenstva za kadete održana je danas u hotelu Boulevard u Bakuu, javlja Fudbalski savez BiH.

Selektor bh. tima Sakib Malkočević se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i rekao:

„Grupa je izuzetno zahtjevna. Mi smo tu novi i igraćemo protiv Njemačke, Austrije i Ukrajine koje sigurno imaju više iskustva od nas. Međutim i mi smo prošli težak put do Europskog prvenstva i ne mislimo samo da uživamo u ljepotama Azerbejdžana, već ćemo pokušat da napravimo još neki iskorak. Respektujemo sve reprezentacije i u svakoj utakmici ćemo pružiti maksimum kako bismo što bolje predstavili našu zemlju.“

Na pitanje da li je odličan rezultat iz Elitnog kruga kvalifikacija podigao samopouzdanje u našem timu Malkočević je odgovorio:

„Nije bilo lako pobijediti Italiju i završiti kvalifikacije ispred Rusije. Prije toga Rusiju smo pobijedili na razvojnom turniru i vidjeli smo da se možemo nositi sa velikim timovima.“

Nakon press konferencije svi selektori su se fotografili sa peharom namijenjenim pobjedničkoj selekciji na šampionatu Starog kontinenta.

Bh. kadeti sutra sa početkom u 12,00 sati igraju prvi susret grupe B Europskog prvenstva protiv Austrije.

(Reprezentacija.ba)