Baždarević i Gilli u opuštenom gostovanju na popularnoj “beIN Sport”

Mehmed Baždarević (55) i njegov saradnik Stepane Gilli (42) gostovali su u jutarnjem programu francuske televizije “beIN Sport” gdje su govorili o svojoj dugogodišnjoj saradnji, francuskom i europskom fudbalu, reprezentaciji BiH…

Iz Pariza za Reprezentacija.ba: Dino Dimov

Na televiziji, koja je u vlasništvu vlasnika PSG-a Nassera Al Khelaifija, domaćini našim trenerima bili su poplarni voditeljski par Mariella Tiemann i Thomas Desson.

Gostovanje na ovoj televiziji bila je odlična francuska promocija za Baždarevića i Gillija, ali i za cjelokupnu Bosnu i Hercegovinu, obzirom da je “beIN Sport” jedan od dva najveća sportska kanala u Francuskoj, a koji pretenduje da od najvećeg konkurenta Canal+ u potpunosti preuzme emitovanje domaćeg fudbala.

“Već 13 godina ste “oženjeni”, kako vaše supruge reaguju na to” zanimalo je novinara.

“Nema problema sa suprugama. Iza Meše i mene je 13 lijepih godina, ali ko zna, možda se razvedemo.” poručio je kroz smijeh Gilli, na šta je selektor Baždarević dodao: “Ne mislim da ćemo se rastaviti, jer bi meni bilo teško raditi bez njega. Ipak, nadam se da će Stepahne jednom postati broj jedan, odnosno glavni trener u ekipi.”.

bazdarevic-gilli-bein

Trenerski dvojac podsjetio se da su počeli sarađivati u Nimesu još prije 13 godina na fudbalskim edukacijskim programima i da su uvidjevši da imaju istu viziju fudbala shvatili da će jednog dana zajedno raditi.

Domaćini emisije konstatovali su kako Meša ima renome trenera za “komando operacije”, odnosno trenera koji uspješno spašava ekipe pred ispadanje iz druge lige.

“Volim praviti dugoročne projekte sa timovima koje vodim. Iskreno, ne vidim se kao takav trener i mislim da nisam nikada bio u takvoj situaciji.” rekao je naš selektor, na šta Gilli dodaje kako je Meša pravi arhitekta.

12993451_10208870841148023_4617718736230579977_n

Bosnu i Hercegovinu ste preuzeli u teškoj situaciji?

“Jeste, ali sam ipak imao vremena da nešto napravim. Nismo se kvalifikovali, ali je ipak napravljeno dosta posla, tako da taj period nije bio toliko loš.” odgovara Baždarević.

U francuskoj ligi PSG je dominantan, ali je pitanje ko će na drugu poziciju. Koliko naši treneri prate druga europska prvenstva?

“Mislim da će Monaco biti drugi.” smatra Baždarević, dok Gilli očekuje na drugoj poziciji Lyon.

Obojica prate europske lige najviše njemačku i talijansku gdje igra najviše naših reprzentativaca.

(Reprezentacija.ba)