Utakmica između BiH i Danske na programu je 3. juna u 16 sati

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u polufinalnu Kirin kupa u Japanu igrat će protiv nacionalnog tima Danske 3. juna ove godine na „Toyota“ stadionu u Aichiu od 16 sati, javlja Anadolu Agency (AA).

U drugom polufinalnom duelu na istom stadionu istog dana od 19.40 sati sastat će se domaćin Japan, čiji je selektor bh. stručnjak Vahid Halilhodžić i selekcija Bugarske.

Utakmice za plasman, susret za treće mjesto i finale turnira, bit će odigrane 7. juna na stadionu „Suita City“u Osaki, s tim što će meč koji bude igrao Japan biti od 19.30 sati, a drugi susret od 16.

Prije turnira u Japanu državni tim BiH u St. Gallenu (Švicarska) 29. maja odigrat će test susret sa aktuelnim i trostrukim prvakom Evrope, Španijom.

U ovoj godini pripremajući se za septembarski start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Rusija 2018“ BiH je ostvarila dvije pobjede u dva prijateljska meča. U martu su izabranici selektora Mehmeda Baždravića pobijedili na gostovanjima u Luksemburgu (3:0) i Švicarskoj (2:0).

BiH neće biti učesnik ovogodišnjeg EURO 2016, jer je u baražu za kontinentalni šampionat u novembru prošle godine eliminisana od Republike Irske.

U Zenici je bilo 1:1, a u Dablinu Irci su slavili, rezultatom 2:0.

(Reprezentacija.ba)