Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će 12. juna na stadionu “Bilino polje” u Zenici ugostiti selekciju Izraela uoči šestog kola grupne faze kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo naredne godine.

Naši Zmajevi se trenutno nalaze na predzadnjem, petom mjestu na tabeli sa pet osvojenih bodova. Poslije domaćeg meča protiv Izraela, reprezentaciju BiH očekuje gostovanje kod Belgije, zatim domaće utakmice protiv Andore i Velsa, te gostujući meč protiv Kipra.

Izraelski nacionalni tim se nalazi na trećem mjestu sa tri ostvarene pobjede uz dva uzastopna poraza. Izraelci nakon gostovanja u BiH na svom terenu igraju protiv Andore, a zatim gostuju selekciji Velsa. U predzadnjem kolu dočekuju Kipar, te u posljednjem gostuju u Belgiji.

Računica iz tabora reprezentacije Izraela je jasna. Trijumfovati u preostale dvije domaće utakmice, te osvojiti bodove u BiH ili Velsu.

– Zadovoljan sam izvedbom svojih igrača u utakmici protiv Belgije. Nažalost poraženi smo ali su igrači pokazali da umiju igrati moderan i dinamičan fudbal. Ukoliko želimo završiti na drugom ili trećem mjestu moramo osvojiti bodove u BiH ili Velsu. – poručuje selektor izraelskog tima Eli Gutman.

U utakmici protiv Bosne i Hercegovine za Izrael neće moći nastupiti ponajbolji igrač Lior Refaelov. Fudbaler Bruggea je u posljednjem meču protiv Belgije zaradio treći žuti karton u kvalifikacijama zbog čega će pauzirati jednu utakmicu.

Prva utakmica u ovim kvalifikacijama između Izraela i BiH završena je pobjeda Gutmanovih izabranika rezultatom 3:0. Nadamo se da će ovoga puta situacija biti drugačija i da će se naši Zmajevi uspjeti revanširati.

(Reprezentacija.ba)