Čeliković naredne četiri godine u seniorskom timu Rijeke

Jedan od najtalentovanijih bh. igrača i U19 reprezentativac BiH Jasmin Čeliković (18) potpisao je profesionalni ugovor sa Rijekom za čije je omladinske selekcije nastupao već dvije godine.

Čeliković je sa prvakom Hrvatske potpisao ugovor na četiri godine. Potpisu je prethodio debi za prvi tim u decembru 2016. godine je debitovao za seniore na gostovanju kod Splita.

“Prije svega bih se zahvalio stručnom stožeru i svima koji su me podupirali na mom trnovitom putu. Svima koji su vjerovali u mene i koji mi nisu dali da se okrećem prema nazad već samo gledam prema naprijed. Čast mi je potpisati ovaj ugovor tim više što smo prvi koji su potpisali za aktualnog prvaka Hrvatske. Trudit ću se uvijek dati svoj maksimum, kako bi se reklo, ne sto nego i dvjesto posto od sebe na svakom treningu i svakoj utakmici ako mi se ukaže prilika, rekao je Jasmin Čeliković.

Jasmin, koji može igrati defanzivnog i centralnog veznog, je za omladinske kategorije BiH nastupio u 20 mečeva (15 za kadete i pet za juniore) te će u narednim kvalifikacijama biti jedan od ključnih igrača U19 selekcije BiH.

Čeliković je prve korake napravio u NK Vrapče, zatim u Zagrebu, odakle prije dvije godine prelazi u NK Rijeka.

(Reprezentacija.ba)