Danas je na Ilidži održana press konferencija „U17“ reprezentacije koja se sprema za Elitni krug kvalifikacija za EP 2014. godine. Turnir grupe 6 u kojoj je naša reprezentacija na programu je od 24. do 29. marta u Glazgovu te su selektor Sakib Malkočević i kapiten Amer Gojak govorili o očekivanjima, prenosi nfsbih.ba.

Na početku selektor Malkočević se zahvalio medijima na podršci te između ostalog rekao : „Ovo je jedna od najtelotovanijih reprezentacija u posljednje vrijeme što su pokazali i rezultati.

Pripreme za Škotsku, predstavljaju jedan nivo više, iz iskustva znamo da je teško igrati u Elitnom krugu, jer tu nema slabih reprezentacija. U grupi smo sa domaćinom Škotskom, sa Rumunijom koja je prvi krug prošla bez primljenog pogotka i Belgijom čiji je fudbal u stahovitom usponu. Mi smo svjesni da smo napravili dobar rezultat ali ne mislimo stati na ovome.

Pokušaćemo sve da osvojimo neki bod i u Škotskoj i popravimo rejting za naredne kvalifikacije. Mada, samim prolazom u Elitni krug naš koeficijent se popravio i sad smo već blizu drugog šešira za šta je zaslužna ova reprezentacija. Očekujem da ćemo dati maksimum u ovom trenutku što možemo, časno ćemo se boriti i pokušati da se što bolje predstavimo. Nadam se, da ćemo se vratiti sa dobrim rezultatom“.

Kapiten „U-17“ selekcije Amer Gojak je čestitao „A“ selekciji na plasmanu na SP te dodao: „Nadam se da ćemo i mi ostvariti dobar rezultat i da će svi biti ponosni na nas. Što se tiče atmosfere u ekipi ona je veoma dobra. Kad je riječ o očekivanjima u ime ekipe mogu reći da ćemo dati svoj maksimum i nadam se da ćemo proći dalje uz malo sreće.“

Pobjednici grupa će učestvovati na finalnom turnir koji će se od 9. do 21. maja 2014. održati na Malti.

(nfsbih.ba)