Džeko govorio za BHT 1

Nakon prošlosedmičnog uručenja državne nagrade za sport Edin Džeko (31) govorio je za državnu televiziju BHT 1.

Edin Džeko za našu državnu televiziju na početku je govorio o svom humanitarnom radu u BiH, o svojoj klupskoj karijeri, o tome kako se stvara profesionalac.

– Talenat je važan ali nije dovoljan sam po sebi. Mladi igrači u Bosni i Hercegovini nemaju uslove da više napreduju i da budu bolji. Odlazak u Češku bio je najvažniji za moju karijeru. Ubrzo sam po odlasku u Češku učestvovao u zimskim turnirima koji su mi uveliko pomogli za dalju karijeru. – rekao je između ostalog Džeko.

Kapiten smatra da je reprezentacija BiH napravila velike stvari, ali da se moglo možda i više. Džeko je govorio o atmosferi u reprezentaciji, našim navijačima, ali i infrastrukturi Fudbalskog saveza BiH.

– Trening centar NFSBIH od velikog je značaja za nove generacije koje stasavaju. – govorio je Džeko.

Džeko je govorio o tempiranju forme u protekle dvije sezone, ali i o osjećaju igranja u Njemačkoj i Engleskoj. Odgovorio je da li se vidi možda u Španiji ili možda opet u Željezničaru?

– U Italiji sam sa taktičke strane naučio možda i najviše. Ispred mene je, nadam se, još nekoliko dobrih sezona, pa ništa nije isključeno. – odgovorio je Džeko koji nije precizirao da li će se jednog dana vratiti na Grbavicu.

Na kraju razgovora istakao je kako je sreća i zadovoljstvo u privatnom životu uveliko zaslužno za njegove profesionalne uspjehe.

Istu sreću i uspješnu karijeru poželio je i mladim napadačima Arminu Hodžiću, Riadu Bajiću i Kenanu Kodri.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.