Bh. reprezentativac Izet Hajrović i pomoćnik selektora Safeta Sušića, Elvir Baljić zajedno su se družili danas u Istanbulu, te potom dali izjavu za klupsku GSTV.

Elvir Baljić je istakao kako je Hajrović dolaskom u Galatasaray napravio veliku stvar, te vjeruje kako je i bh. selekcija dobila veliko pojačanje za narednih par godina.

 – Dugo vremena nisam posjetio ovaj klub. Veoma mi je drago što sam posjetio svoje stare prijatelje. Također me posebno raduje susret sa Izetom. Posmatrao sam ga na treningu sa ekipom i mogu reći da je napravio pravu stvar prelaskom u Galatu. Osim toga, BiH je u njemu dobila veliko pojačanje za duži period, kazao je Baljić, a zatim komentarisao i nadolazeće mečeve Galatasaraya u Ligi prvaka protiv Chelsea.

 – Mislim da su šanse podjednake, 50-50. Momčad Chelsea je jako kvalitetna, ali i Galatasaray ima svoje adute. Želim vam puno sreće i uspjeha.

Ovosezonsko pojačanje Galatasaraya, Izet Hajrović pohvalio je Baljića kao trenera reprezentacije BiH, te se malo i našalio na njegov račun.

 – Znam da je kao fudbaler igrao veoma dobro. Loša stvar je ta što je igrao za Fenerbahce, kroz smijeh se našalio Hajrović i dodao: Bio je dobar kao fudbaler, a isto tako je dobar i kao trener naše reprezentacije. 

Hajrović je prokomentarisao pobjedonosni gol protiv Slovačke i nadolazeći nastup sa Zmajevima na Mundijalu.

 – Pobjeda protiv Slovačke nam je bila veoma važna. Uspjeli smo ostvariti konačni cilj i plasirati se na Svjetsko prvenstvo. O šansama u grupi je teško govoriti. Učiniti ćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. Sa Argentinom smo nedavno igrali tako da smo upoznati sa njihovim stilom igre, za kraj je istakao naš Zmaj, izet Hajrović.

(Reprezentacija.ba)