Edin Džeko (38) slobodne dane nakon priprema u Austriji provodi u Hrvatskoj.

Džeko slobodan dan provodi sa porodicom i prijateljima na brodu, a u društvu je i njegov kum Senijad Ibirčić.

Ibričić je objavio sa ovog druženja i snimak. Društvo u kojem je Džeko, uz čašicu, pjeva pjesmu koja se smatra himnom Hajduka.

Time je sigurno dao dodatnog ulja na vatru masi tekstova hrvatskih i turskih medija koji su Džeku selili u Hajduk proteklih sedmica.

Ali izgleda da to baš i nije sjelo navijačima Hajduka koji na internetu ovakav potez već prihvataju kao ismijavanje scenarija Džekinog dolaska na Poljud.

“Ma koga više furate”, “Prave nas svi budalama već tjednima” neki su od komentara. Ima ti u pozitivnih komentara kao “Ako sad ne potpiše neće nikada”.

Prethodnih sedmica se spominjao prelazak Džeke iz Fenerbahcea u Hajduk, ali je sportski direktor turskog kluba je kazao da će kapiten BiH vjerovatno ostati u Istanbulu.

Ipak, navijači tima iz Splita se nadaju da će Edin na kraju završiti u njihovom klubu.

Inače, Džeko ugovor sa Fenerbahceom ima do ljeta 2025. godine. Navodno, već ovog ljeta bi mogao preseliti u Saudijsku Arabiju jer ga Jose Mourinho ne vidi u ozbiljnim planovima.

Hajduk? Haha, pitao sam ga i za to, ali profesionalac je on. Sve dok ima ugovor sa Fenerbahčeom, fokusiran je na taj klub i to je to.” prepričao je danas Samir Muratović posljednji susret sa Edinom Džekom za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16