Do kraja sezone u Premijer ligi BiH ostala su još dva kola, a čini se da je sve riješeno kada su u pitanju plasmani na tabeli.

Borac je prvi na tabeli sa pet bodova više od Zrinjskog koji ima čak 15 bodova više od trećeg Veleža. Na četvrtom mjestu je Sarajevo sa četiri boda manje od Veleža i sa sedam više od Posušja. Dakle, prva četvorka će vjerovatno ostati u ovom raspored.

Posušje je peto sa tri boda više od Sloge, a potom slijedi Željezničar sa četiri boda manje od Sloge. Osmi Široki ima dva boda zaostatka u odnosu na Želju. I na ovim pozicijama su minimalne šanse da će doći do promjena.

Na devetom mjestu je Igman sa 33 boda, deseti GOŠK ima 32, a pretposljednja Tuzla 27. Zvijezda je sa 21 bodom već otpisana.

Raspored 32. kola (20. maj, 17:00 sati):

Borac – Igman

Sarajevo – Posušje

Sloga – Široki Brijeg

Velež – GOŠK

Zrinjski – Tuzla City

Zvijezda – Željezničar

Raspored 33. kola (26. maj, 17:00 sati):

GOŠK – Sloga

Igman – Zrinjski

Posušje – Zvijezda 09

Široki Brijeg – Sarajevo

Tuzla City – Velež

Željezničar – Borac

Nemanja Bilbija najbolji strijelac, Jakov Blagaić asistent

I ovu sezonu će Nemanja Bilbija biti najbolji strijelac Premijer lige BiH. Bilbija na svom kontu ima 24 pogotka, a na drugom mjestu je Dejan Vidić sa 16. Obojica su povrijeđena i neće igrati preostala dva kola.

To može iskoristiti Hamza Čataković koji također ima 16 i ukoliko postigne gol u posljednja dva kola preuzet će drugo mjesto. Nermin Haskić ima 12, Đorđe Pantelić i Jovo Lukić po 11, a Mario Čuže je na deset postignutih golova.

Jakov Blagaić iz Borca je najbolji asistent sa 11 asistencija. Mirzad Mehanović ima deset, a Nemanja Bilbija devet.

Osman Hadžikić iz Veleža ima najviše “clean sheetsa”. On je na 15 utakmica sačuvao svoju mrežu, Marko Marić iz Zrinjskog je na drugom mjestu sa 13 utakmica, a potom slijedi Željin Vedad Muftić sa 11.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16