Džanan Musa je u velikom intervjuu za Å¡panski AS govorio o dolasku u Real Madrid, narednoj sezoni u Å paniji, ali i saigraÄima u kraljevskom timu.

Musa je istakao da u Realu igraju neki od najboljih europskih košarkaša i da je lagano igrati s njima.

“Prvi osjećaj je jako dobar. U ovoj ekipi su neki od najboljih igraÄa u Euopi i lagano je igrati s njima. Sav naporan rad u proteklom periodu je nagraÄ‘en oblaÄenjem dresa Real Madrida. Nadam se da postoji dobra hemija, a trenutno postoji te da ću uživati u uspjeÅ¡noj sezoni. U ovakvom klubu, pobjede su najvažnijeâ€, poruÄio je Musa i otkrio zbog Äega je odabrao baÅ¡ Real Madrid:

“Imao sam mnogo ponuda, ali Äim je doÅ¡la ona iz Madrida ubrzo nakon kraja sezone, donio sam odluku da preÄ‘em u ovaj klub. Real Madrid se ne odbija. Za mene, izazov je biti dio ekipe koja je prepuna sjajnih igraÄa i takoÄ‘er dobrih momaka za koje sam siguran da će mi pomoći da rastem kao igraÄ i kao osoba. Trudit ću se svaki dan da budem bolji, želim se uklopiti i pomoći Realu da osvoji sve moguće naslove. Real Madrid je jedan od najvećih klubova na svijetu.

Džanan je govorio i velikom rivalstvu Reala i Barcelone.

“Svi priÄaju o rivalstvu Madrid-Barcelona, ali u ovoj ligi postoje i druge velike ekipe koje imaju svoje Å¡anse i sve ih moramo poÅ¡tovati. PokuÅ¡at ćemo osvojiti Superkup, ali će sigurno biti teÅ¡ko. Svi igraju dobru koÅ¡arku i svako može pobijediti.”

Bh. reprezenativac je govorio i o novoj sezoni u Euroligi.

“Pripremit ću se da dam sve od sebe. TeÅ¡ko je sada reći koji ciljeve sam postavio, ali pomaganje ekipi da pobjeÄ‘uje u utakmicama te uklapanje u planove trenera je neÅ¡to od toga. Å to se tiÄe Eurolige, naravno da vjerujem da je možemo osvojiti. U sezonu ćemo krenuti sa idejom da je svaka utakmica važna, a kada nosiÅ¡ dres Reala, svaki protivnik te želi pobijediti i uvijek imaju veliki motiv protiv tebe.â€

Za kraj je istakao da ga je od svih saigraÄa najviÅ¡e oduÅ¡evio Rudy Fernandez koji je nedavno sa Å panijom osvojio Eurobasket.

(Reprezentacija.ba)