Proslavljeni bh. koÅ¡arkakaÅ¡, Mirza Teletović, jednoglasno je izabran za novog predsjednika KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH na danaÅ¡njoj vanrednoj sjednici skupÅ¡tine, koja je održana u BusovaÄi.

“Kao Å¡to sam se borio na terenu, tako ću se boriti i za KS BiH da radimo i funkcioniÅ¡emo kako treba. Dajem vam svoje obećanje. JoÅ¡ jednom vam se zahvaljujem”, kazao je u svom kratkom obraćanju Teletović, istakavÅ¡i kako će mu biti Äast da bude na Äelu KS BiH.

Za potpredsjednike su izabrani Dalibor MiloÅ¡ i Boris Spasojević, a Upravni odbor KS BiH Äinit će joÅ¡ Aid Berbić, FeÄ‘a Jovanović, Dana Muminović, Milan PlavÅ¡ić, Nikica Petrović i Vinko Batinić.

Odmah nakon vanredne skupÅ¡tine poÄela je i sjednica Upravnog odbora na kojoj će se odluÄivati o tome ko će biti novi generalni sekretar bh. kuće koÅ¡arke.

S obzirom da se radi o najvažnijoj funkciji u KS BiH, novi predsjednik ima pravo da predloži Äovjeka koji bi trebao biti generalni sekretar u budućnosti, a navodno će njegov izbor biti Amer ÄŒolan.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)