Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na gostovanju kod Francuske s 65:84 u susretu drugog kola grupe “E” kvalifikacija za SP.

Na press konferenciji poslije meča selektor našeg tima Duško Vujošević izjavio je kako je Francuska jača i da je zasluženo slavila.

“U košarci može da se dobije i da se izgubi. Mi smo večeras zasluženo izgubili. Čestitam Francuskoj na pobjedi. Ovaj francuski tim ima veoma dobar odnos kad je u pitanju angažovanost, borbenost, bolji nego što je to bio ranije, kad su bili u punom sastavu”, rekao je Vujošević i nastavio:

“Sigurno da su oni, iako ovako oslabljeni, jači od našeg mladog tima. Mi smo pokazali dva lica, puno bolje u prvom poluvremenu. Nisam sasvim zadovoljan kako smo igrali. Dosta koševa smo primili u zadnjim sekundama napada. Kada se pogleda statistika šuta za tri poena, to nije toliko loše, ali praktički smo najveći broj tih koševa dali kad nije bilo važno”.

Vujošević je naglasio kako su ove kvalifikacije najbolja škola košarke za naše mlade igrače.

“Iz ove utakmice moramo mnogo toga da naučimo. Ovo je prilika za ove mlade igrače da steknu iskustvo. Ovo je za njih najbolja škola košarke u Evropi. Naravno, nema nigdje besplatne škole, pogotovo dobre. Gledat ćemo da pokažemo da možemo svih 40 minuta odigrati bolje nego što je to bilo večeras”, poručio je na kraju bh. selektor.

(BiH.ba)