Nakon što je UEFA suspendovala Bilino Polje za utakmicu BiH – Belgija ,u javnosti su se pojavile diskusije na kojem drugom bh. stadionu Zmajevi trebaju 7. oktobra ugostiti Belgiju.

Selektor Baždarević ima želju utakmicu igrati na Grbavici, a čini se kako bi renovinari stadion FK Željezničar pružio i najbolju atmosferu za ovaj susret.

Reprezentacija.ba portal kontaktirao je FK Željezničar sa upitom da li su spremni ugostiti Zmajeve.

– Ponosni smo na sve što smo uradili na Stadionu Grbavica u proteklom periodu i uz te napore došli smo do ove priče da možemo eventualno ugostiti reprezentaciju. Žao nam je zbog suspenzije Bilinog polja, ali reprezentacija naše zemlje ima alternativu ukoliko su naravno i iz FIFA-e saglasni. Spremni smo ugostiti Zmajeve! – poručili su jasno iz Želje.

Niko u ovom trenutku ne zna da li Grbavica ispunjava sve uslove potrebne za organizaciju BiH – Belgija, ali kako na tlu naše države nijedan stadion osim Bilinog Polja ne ispunjava najviše UEFA-ine kriterije, za očekivati je kako bi krovna kuća europskog fudbala privremeno dozvolila odigravanje utakmice ovog ranga na Grbavici.

Grbavica je sigurno uslovnija od mnogih stadiona na kojima je BiH igrala kvalifikacijske utakmice, poput onih u Litvaniji, Estoniji, Andori…

Možda zvuči kao suludo, ali Zmajevi bi svoje domaće utakmice mogli slobodno igrati na tlu Austrije  ili Slovenije gdje bi imali možda i više publike nego u Zenici i Sarajevu.

(Reprezentacija.ba)