Milan Đurić (2 miliona eura) jedini promijenio klub; Sead Kolašinac (4 miliona), Ermin Bičakčić (2 miliona) i Toni Šunjić (2 miliona) čekaju transfer

Uzimajući u obzir A reprezentativce Bosne i Hercegovine, prvi transfer u 2017. godini ostvario je Milan Đurić.

Đurić je 4. januara 2017. godine iz italijanske Cesene prešao u engleski Bristol City.

Iako iz ova dva kluba nisu objavili koliko je vrijedio transfer našeg Milana, pretpostavlja se da je Bristol platio Ceseni oko dva miliona eura.

Također, još tri bh. reprezentativca bi u zimskom prelaznom roku mogla promijeniti sredinu.

Najbliži transferu je Toni Šunjić, na čije usluge više ne računa njemački Stuttgart.

Prema pisanju italijanskih medija, Palermo bi narednih dana trebao angažovati bh. defanzivca u transferu vrijednom dva miliona eura (200.000 eura za posudbu te mogućnost otkupa za 1,7 miliona eura).

Sead Kolašinac ove sezone je ponajbolji igrač Schalke i samo je pitanje dana kada će napustiti momčad iz Gelzenkirhena i pridružiti se italijanskom velikanu Juventusu.

Kolašinac ima ugovor sa Schalkeom do 30. juna 2017. godine i Juventus je spreman ponuditi oko četiri miliona eura za našeg reprezentativca.

Još jedan bh. defanzivac mogao bi napustiti Njemačku u zimskom prelaznom roku i karijeru nastaviti u Turskoj.

Ermin Bičakčić u prvom dijelu sezone u Bundesligi nije se mnogo naigrao za Hoffenheim, a turski Galatasaray želi u svoje redove dovesti Ermina te je navodno ponudio dva miliona eura.

U narednim danima situacija će biti mnogo jasnija i saznat ćemo koji će od bh. reprezentativaca krenuti putem Milana Đurića i promijeniti klub.

(Reprezentacija.ba)