Đuriću želja da igra u Premier ligi

Napadač bh. reprezentacije, Milan Đurić (26), debitovao je jučer za svoj novi klub Bristol City, koji je u okviru 1/32 finala FA kupa remizirao bez pogodaka s Fleetwood Townom.

Đurić je imao vrlo zapažen debi. Dva puta je ozbiljno zaprijetio gostujućem golu, a u nekoliko navrata je i odlično proigrao svoje saigrače.

“Zadovoljan sam debijem. Bristol City je dobar tim i dobar korak za moju karijeru”, rekao je Đurić nakon susreta u ekskluzivnom intervjuu za Nogometni.eu, portal koji vodi engleski novinar Edin Blažević porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Đurić je u Bristol stigao iz Cesene u transferu vrijednom dva miliona eura, a s popularnim “Crvendaćima” potpisao je dvoipogodišnji ugovor.

“Cilj mi je da igram i postignem što više golova. Imam dvije i pol godine ugovora. Sretan sam i želja mi je da jednog dana zaigram u Premier ligi, možda čak i s Bristolom”, rekao je Đurić, koji je poslije trećeg golmana Ivana Lučića tek drugi igrač s prostora bivše Jugoslavije u timu Bristola.

Kao što je već otkrio, naš napadač je u Bristol stigao na preporuku svog bivšeg saigrača Hordura Bjorgvina Magnussona, a utjecaj na Milanovu odluku imao je i njegov reprezentativni kolega Asmir Begović, čiji mlađi brat Denis nastupa u omladinskim kategorijama ove momčadi.

“Razgovarao sam s Begovićem preko telefona. On je smatrao da je dobro za mene i moju karijeru da dođem u Englesku”, istakao je Đurić.

Bristolu slijedi čuveni Severnside derby s Cardiff Cityjem, koji je za klub s Ashton Gate stadiona najvažniji poslije onog gradskog s Bristol Roversima.

“Bristol možda trenutno nije u u dobroj poziciji, ali derbi je derbi. To je veliki meč za nas i mislim da ćemo odigrati dobro, jer to je stvar psihe, a mi po tom pitanju stojimo dobro”.

Đurić se dotakao i bh. reprezentacije, za koju je na 14 nastupa postigao sedam pogodaka.

“Imamo dobru šansu da se plasiramo na SP u Rusiji, jer smo izgubili samo od Belgije”, dodao je Đurić, pohvalivši pritom selektora Mehmeda Baždarevića, koji je uvijek vjerovao u njega i pružao mu šansu.

(Reprezentacija.ba)