Milošević u prošloj sezoni izabran za najboljeg mladog bh. fudbalera prema Reprezentacija.ba i BIHscout

Nakon što je ljetos iz belgijskog Standarda prešao u redove Konjaspora, naš veznjak Deni Milošević (21) igra u odličnoj formi i jedan je od najboljih igrača turskog superligaša u jesenjem dijelu sezone, prenosi Dnevni Avaz.

Njegov tim je u gornjem dijelu tabele, a u debitantskom nastupu u Evropskoj ligi završio je takmičenje u grupnoj fazi. Bez obzira na to što je u Konjasporu tek nekoliko mjeseci, Milošević se uspio upisati u historiju kao strijelac prvog pogotka u evropskim takmičenjima za ovaj turski klub.

 Prvi strijelac

– Ostvarili smo plasman u grupnu fazu Lige Evrope i u klubu su zadovoljni, jer ekipi nedostaje evropsko iskustvo da se uradi nešto više. Osvojili smo jedan bod i postigli dva pogotka, a ja sam postigao prvi u remiju protiv Brage, dok sam kod drugog bio asistent – govori Milošević u razgovoru za Dnevni Avaz.

Dolazak u Konjaspor je, kako tvrdi, bio pravi potez.

– Igram u dobroj formi i dobio sam pravu priliku za dokazivanje. Imamo realne izglede da ponovo izađemo na evropsku scenu. Turski fudbal je u ekspanziji i timovi ulažu dosta novca u dovođenje kvalitetnih fudbalera, a po infrastrukturi ne zaostaju za ostatkom Evrope, dok je liga kvalitetnija u odnosu na belgijsku – rekao je Milošević.

Vrijedno radim

U mlađim reprezentativnim selekcijama nastupao je za Belgiju, ali je, onda, odlučio da zaigra za mladi tim BiH, za koji je odigrao sedam mečeva i postigao jedan pogodak. Dobre igre u dresu Konjaspora najbolja su preporuka za poziv u A-reprezentaciju.

– Rođen sam u Belgiji, ali je moja porodica iz Bosne i Hercegovine. Otac Cvijan dugo godina je nosio dres tuzlanske Slobode. Kada je uslijedio poziv iz Nogometnog saveza BiH, bez razmišljanja sam prihvatio da igram za mladu reprezentaciju. Moram reći da smo imali kvalitetan sastav, koji je imao potencijal da uradi više od onoga što je napravio. Nekoliko igrača već konkurira za najbolju selekciju BiH i sigurno je da će naslijediti sadašnje reprezentativce. Na meni je da vrijedno radim i treniram u Konjasporu i da nastavim s kvalitetnim partijama, a onda ni poziv Mehmeda Baždarevića neće izostati – istaknuo je Milošević.

Još trojica s naših prostora

U turskoj ligi igra dosta igrača sa prostora bivše Jugoslavije, a u Konjasporu, pored Miloševića, nastupaju još Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović i Jagoš Vuković.

– Sjajno sam primljen u klubu upravo zbog toga što imam trojicu saigrača sa naših prostora. Odlično se slažemo i mnogo su mi pomogli u adaptaciji i privikavanju na život u Turskoj te u prevazilaženju problema s jezikom. Mnogo mi je značilo to što su me uputili u neke stvari, a i na terenu pričamo na našem jeziku, što je sigurno prednost u odnosu na protivnike – kroz smijeh govori Milošević.

Otac najveća podrška

Prve fudbalske korake Deni Milošević napravio je uz oca Cvijana, koji mu je i danas najveća fudbalska podrška.

– On je bio taj koji me je savjetovao i pružao najveću podršku tokom mog fudbalskog odrastanja. Od njega sam dosta naučio, a i danas mu se obratim za neki koristan savjet – zaključio je Milošević u razgovoru za Dnevni Avaz.