Revanš susret 1/16 finala UEFA Lige šampiona za žene između Rossiyanke i SFK 2000 Sarajevo odigran je večeras u Khimkiu, a pobijedio je domaći tim sa 2:1, javlja Fudbalski savez BiH.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a Ruskinje su došle do prednosti u 50. minuti  kada je N'Rehy nakon asistencije Sochneve poslala loptu u mrežu.

Dmitrenko je u 69. minuti u svom kaznenom prostoru napravila prekršaj nad Armisom Kuč i sutkinja Grundbacher iz Švajcarske je pokazala na bijelu tačku.

Penal je izvela Jasna Đoković i pogodila za 1:1, što je bio rezultat koji je vodio bh prvakinje u narednu fazu takmičenja.

Ipak, u posljednjim trenutcima sudijske nadoknade Rossiyanka dolazi do pobjede. Onguene je centrirala sa desne strane, a najviša u skoku bila je Nahi koja glavom loptu šalje iza leđa Doris Bačić za veliku radost domaćeg sastava.

Prvi meč koji je odigran prije osam dana u Sarajevu završen je neriješenim rezultatom 0:0.

Rossiyanka-SFK 2000 Sarajevo 2:1 (0:0)

Stadion: „Rodina“, Khimki (Rusija).

Sudija: Desiree Grundbacher (Švajcarska).

Sudije asistenti: Emilie Aubry, Linda Schmid (Švajcarska).

4. sudija: Jana Eleferenko (Rusija).

Golovi: 1:0 N'Rehy (50. minuta), Đoković (70. minuta, penal), 2:1 Nahi (90. minuta).

Žuti kartoni: Onguene, Nahi (Rossiyanka), Kapetanović, Kuč (SFK).

Rossiyanka: Yulia Grichenko, Anna Kozhnikova, Ekaterina Sochneva (75. Jose Nahi), Ekaterina Dmitrenko, Elena Terekhova, Ekaterina Sochneva, Kseniya Kovalenko, Gabrielle Onguene, Karina Blynskaya, Tia N'Rehy, Kristina Aleksanyan. Trener: Maksim Zinovyev.

SFK 2000 Sarajevo: Doris Bačić, Melisa Hasanbegović, Jasna Đoković, Amira Spahić, Armisa Kuč, Alisa Spahić, Selma Kapetanović, Mejrema Medić (85. Alma Kamerić), Amela Kršo, Dajana Spasojević, Aida Hadžić. Trener:Samira Hurem.

(Reprezentacija.ba)