Djonlić gradi trenersku karijeru u Engleskoj

Bosanac Ejdin Djonlić (21) postao je najmlađi trener sa UEFA licencom u Europi, prenose engleski mediji.

Djonlić koji je odrastao u Norveškoj, a danas živi u Engleskoj je nakon završene edukacije u Bosni i Hercegovini i Engleskoj postao nosiocem UEFA “A” licence.

“Želio bih se zahvaliti Solent Univerzitetu (Southampton, Engleska) i sjajnom nastavnom osoblju. Clwyd Jones, Kevin Braybrook, Danny Neville i Tracey Bourne su mi pomogli da se razvijem kao trener. Oni su svi visoko kvalifikovani, posjeduju nevjerovatno fudbalsko znanje i imali su ogroman uticaj na moju trenersku karijeru. Svi oni su pomogli u mom napretku kao treneru, ali i studentu. Moram se zahvaliti i ljudima iz Centra za Edukaciju Fudbalskog saveza BiH koji su pokazali da se u našoj državi stvari mogu raditi na svjetskom nivou.”, riječi su Djonlića.

Clwyd Jones, koji je mentor Ejdinu, ima samo riječi hvale za mladog Bosanca.

“On je bio najmlađi trener sa UEFA B licencom u Norveškoj, kada je imao 18 godina. Odlično je vidjeti talentovane i privržene studente, kao što je Ejdin, koji koriste svoje vještine na većoj sceni.”

Ejdin Djonlić zajedno sa svojim ocem Fedjadom već godinama je redovan gost na svim domaćim i gostujućim utakmicama fudbalske reprezentacije BiH, a u više navrata Ejdin je kao gost Asmira Begovića gledao utakmice Premiershipa.

Djonlićev uspjeh klasičan je primjer koliko mogu postići mladi Bosanci i Hercegovci kada im se ponude kvalitetni uslovi za učenje, razvoj i rad.

(Reprezentacija.ba)