Mladi bh. reprezentativci standardni su u turskoj Konyi

Fudbaleri turske Konye sinoć su u susretu prvog kola grupe H poraženi na svom terenu od ukrajinskog Shaktara rezultatom 0:1, a čak tri mlada bh. reprezentativca igrala su za domaći tim.

Trener Konye, Aykut Kocaman od prve minute priliku je dao Amiru Hadžiahmetoviću (19), Deniju Miloševiću (21) i Riadu Bajiću (22) protiv osvajača Kupa UEFA iz 2009. godine i devetostrukog prvaka Ukrajine.

Amir Hadžihmetović je odigrao kompletan susret, Deni Milošević je zamijenjen u 76. minuti, dok je Riad Bajić igrao do 70. minute i zaradio žuti karton.

Konya je prošle sezone osvojila odlično treće mjesto u turskoj Superligi, a trenutno su sedmoplasirani u ligi sa jednom pobjedom i dva remija poslije tri odigrana kola.

U novoj sezoni, sva tri mlada bh. reprezentativca su odigrala po četiri meča za Konyu (turska Superliga i Europa liga).

Zanimljivo da Hadžiahmetović ima maksimalnu minutažu (360 minuta), Riad Bajić je postigao dva gola (oba protiv Bešiktaša u ligi), a Deni Milošević je ubilježio jednu asistenciju.

Nadamo se da će mladi bh. reprezentativci nastaviti sa redovnim i dobrim nastupima u Konyi i u budućnosti predstavljati okosnicu našeg A tima.

(Reprezentacija.ba)