Mulaomerović nakon duela BiH i Švedske

Košarkaška selekcija BiH večeras je u dramatičnom susretu grupe C kvalifikacija za Eurobasket pobijedila u Sarajevu reprezentaciju Švedske sa 74:71.

Selektor našeg tima Damir Mulaomerović kazao je nakon utakmice da su njegovi izabranici igrali pod velikim pritiskom.

“Igrači su imali veliki pritisak. Sjajna atmosfera u Skenderiji je možda i doprinjela da odigramo ovakav susret. Švedska je jako nezgodna ekipa i morali smo dobro namučiti da pobijedimo. Mogli smo i bolje privesti utakmicu kraju, ali momcima ne treba ništa zamjeriti”, istakao je Mulaomerović i pohvalio nastup sedamanestogodišnjeg Džanana Muse:

“Musa je jedan projekat bh. košarke. Ima samo 17 godina, a igra tako zrelo i hrabro. Što se tiče Teletovića, njega treba čekati, jer je on naš lider. Večeras su svi obavili sjajan posao”.

Za sedam dana, bh. košarkaši će u tuzlanskoj dvorani “Mejdan” dočekati Rusiju, koja nas je prije nekoliko dana deklasirala u Permu.

“Protiv Rusije trebamo ponoviti prvo poluvrijeme iz Perma. Uz podršku sa tribina možemo dobiti Ruse i rasterećni ići u Švedsku. Vjerujem u ove momke i vjerujem da sa Mirzom u utakmici u Tuzli možemo do trijumfa”, riječi su našeg selektora.

(Reprezentacija.ba)