Tuka danas započinje svoj put na Olimpijskim igrama

Amel Tuka danas će u 15,10 sati po našem vremenu trčati kvalifikacionu utrku na 800 metara. 

“Osjećam se dobro, naporno sam trenirao za ove Olimpijske igre, odradio sam sve što je trener zahtjevao od mene, sada samo uz Božiju pomoć!” poručio je Amel Tuka.

Ovo su prve Olimpijske igre za Tuku.

“Iskreno doza treme postoji ali to je normalno, ali pored toga opušten sam, želim da uživam u svojim prvim Olimpijskim igrama, trčim za svoju dušu i svoju zemlju!” najavljuje Tuka.

Nakon odličnih rezultata prošle godine, među kojima je osvajanje Dijamantne lige u Monaku i osvajanje trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, navijači od Tuke očekuju prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Screenshot_5

Amel Tuka u Rio de Janeiru

“Grupa je jaka, bit ce teško proći u sljedeći krug, to i jest najteži put, put do finala. Moram biti jako oprezan sutra u prvoj trci! Hvala svima na podršci koju pružate meni i ostalim sportistima BiH, uživajte u našim nastupima i navijajte.” realan je najbolji bh. i balkanski atletičar za 2015. godinu.

Konkurenciju našem Amelu u Riju čini mnogo sjajnih, vrhunskih takmičara, a u najuži krug spadaju aktuelni olimpijski i svjetski šampion Kenijac David Rudisha koji je ujedno i najveći kandidat za osvajanje za zlata, zatim Poljaci Adam Kszcot i Marcin Lewandowski te Nijel Amos iz Bocvane.

“I bez obzira koje rezultate postizali, dajte nam podršku jer nam je to od vas najpotrebnije, mi volimo svim srcem svoju Bosnu i Hercegovinu!” iskren je Amel Tuka.

(Reprezentacija.ba)