Naši najbolji rukometaši sutra igraju prvu utakmicu baraža za SP protiv Švedske u gostima

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je stigla u Vaxjo, gdje će sutra sa početkom u 13,30 sati igrati prvu utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Švedske.

Izabranici Dragana Markovića jutros su obavili i trening, a atmosfera u našem taboru je odlična.

“Raduje me ova velika utakmica, jer nije mala stvar igrati protiv tako velikog rivala kao što je Švedska. Ponosan sam na treći baraž za Svjetsko prvenstvo u mom mandatu. Želimo odigrati veliku utakmicu u Švedskoj, a onda prirediti spektakl našim navijačima u Sarajevu. Interesuje me samo moja ekipa, da smo živi i zdravi, jer ako tako bude onda ćemo im biti težak zalogaj”, kazao je jučer na press konferenciji naš selektor Dragan Marković.

Kapiten bh. selekcije Nikola Prce smatra da su Šveđani favoriti.

Još jedan baraž i težak protivnik. Svi znaju da su oni dosta bolji od nas, ali im to nećemo priznati na parketu. Imamo svoje šanse, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ako mislimo napraviti neki rezultat onda ćemo tamo morati odigrati na 120 posto naših mogućnosti”, rekao je Prce i dodao:

“Probaćemo napraviti dobar rezultat, a onda pred našim navijačima pokušati napraviti još jedno čudo. Idemo u Švedsku da se borimo, a sa takvim pristupom možemo se nečemu nadati.”

Dvorana “Vida Arena” u kojoj će se igrati utakmica prima 6.000 gledalaca, a očekuje se da će biti prisutno više od 3.000 bh. navijača.

Susret počinje u 13,30 sati uz direktan tv. prijenos na BHRT.

Revanš meč se igra tri dana kasnije (15. juni) u Sarajevu.

(Reprezentacija.ba)