Reprezentacija BiH stigla u Osaku

Naša fudbalska reprezentacija stigla je danas u japanski grad Osaka gdje će u utorak 7. juna odigrati finale Kirin Kupa protiv Japana.

Izabranici Mehmeda Baždarevića jučer su u Nagoyi nakon regularnih 2:2 na penale savladali Dansku, te tako izborili plasman u finale ovog mini takmičenja.

Selektor Baždarević do susreta protiv Japana obaviće još tri treninga sa svojim reprezentativcima, a sinoć su naši reprezentativci nakon pobjede protiv Danske imali slobodno vrijeme, koje su iskoristili za šetnju kroz centar japanske Nagoye.

U Osaki je danas reprezentacija BiH smještena u hotel Hilton, gdje će osim vrhunskih uslova hotelskog smještaja na raspolaganju imati i fizioterapeutski centar organizovan od strane našeg medicinskog tima.

Nažalost naš ljekarski tim ne može do ponedjeljka osposobiti povrijeđenog Seada Kolašinca koji neće igrati protiv Japana, baš kao ni Ognjen Vranješ, koji će zbog crvenog kartona propustiti finale Kirin Kupa.

Pogled iz soba naših igrača u Osaki

Pogled iz soba naših igrača u Osaki

Utakmicu protiv Japana igraćemo na impresivnom Suita City stadiona u Osaki koji je izgrađen 2013. godine i koji prima 40.000 gledatelja.

Na njemu redovno nastupa lokalni klub Gamba Osaka.

Grad Osaka je inače jedan od najmnogoljudnijih gradova na svijetu, a prema zvaničnim podacima u široj regiji grada živi više od 19 miliona ljudi.

suita osaka

Suita City stadion

Finalna utakmica Kirin Kupa između Japana i Bosne i Hercegovine igra se u utorak 7. juna sa početkom u 12,40 sati uz direktan prijenos na FACE TV.

(Reprezentacija.ba)