Šerbečić o probi u redovima Standarda

Stoper Zvijezde iz Gradačca i juniorski reprezentativac BiH, Besim Šerbečić (18) posljednjih nekoliko dana je bio na probi u redovima belgijskog prvoligaša Standarda.

Šerbečić je zaslugom dobrih partija u Zvijezdi pozvan na probu u momčad Standarda gdje je obavio četiri treninga i odigrao jednu utakmicu.

“Na probi u timu Standarda sam obavio četiri treninga i odigrao jednu utakmicu u kojoj smo trijumfovali sa 5:2. Zadovoljio sam čelnike ovoga kluba, a najvažnije mi je da su moji menadžeri Boris Vasković i Milan Jovanović zadovoljni”, kazao je Šerbečić za Reprezentacija.ba portal, a o skorijem prelasku u redove Standarda je poručio:

“Teško je sada bilo šta reći. Sačekati ćemo da se završi sezona pa onda donijeti odluku koja će biti najbolja za mene. Želio bih, kao i većina mladih igrača, zaigrati u nekom velikom klubu van granica naše zemlje.”

Ekipa Zvijezde je na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu BiH, a glavni konkurent u borbi za ulazak u društvo najboljih BiH im je tim Metalleghea iz Jajca.

“Iskreno vjerujem da Zvijezda ulazi u Premijer ligu jer to ovaj grad i navijači stvarno zaslužuju.”

Ove sezone u 1. ligi Federacije BiH Šerbečić je upisao 15 nastupa i postigao jedan gol.

“Zadovoljan sam sezonom iza sebe posebno drugom polusezonom jer sam odigrao 10 od mogućih 11 utakmica i to uz jednu propuštenu zbog žutih kartona. Na terenu uvijek dajem svoj maksimum i 100% od sebe, a o mojim partijama neka pričaju treneri, uprava, navijači, menadžeri…”, istakao je naš juniorski reprezentativac na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)