Sjajna partija najboljeg mladog bh. fudbalera u 2015. godini protiv “njegovog” Standarda

Da u Standardu nisu pogriješili kada su odlučili da ponude novi dvogodišnji ugovor mladom bh. reprezentativcu Deniju Miloševiću (21), najbolje je pokazala utakmica belgijske Jupiler lige odigrana prošle nedjelje između Beverena i Standarda.

U susretu prvog kola doigravanja za Europa Ligu Beveren je na svom terenu igrao protiv Standarda i izgubio minimalnim rezultatom 0:1.

Milošević (u Beverenu igra na posudbi iz Standarda) je počeo utakmicu u startnih 11 Beverena i u prvom poluvremenu je kreirao dvije stopostotne šanse za svoje saigrače.

Prvo je u 23. minuti sjajno povukao kontranapad, majstorski vansjkim uposlio Demira, koji je izašao sam na Huberta, ali nije se najbolje snašao (pogledajte na video snimku od 0:50).

Mladi bh. reprezentativac je dvije minute prije kraja prvog poluvremena odlično centrirao u stilu Zvjezdana Misimovića, međutim Gano je iz izgledne situacije veoma loše šutirao (pogledajte na video snimku od 2:00).

Deni je igrao do 63. minute za Beveren i imao  još nekoliko dobrih poteza te samim tim na najbolji mogući način se dokazao svom matičnom klubu.

U tekućoj sezoni, mladi Milošević je u jakoj konkurenciji belgijskog šampionata za Beveren postigao četiri gola i upisao dvije asistencije, a mogao je još imati nekoliko fantastičnih asistencija, da su njegovi saigrači bili precizniji u izglednim situacijama.

Za Miloševićeve usluge zainteresovao se Anderlecht, a iz njegovog kluba su odmah reagovali ponudivši mu novi dvogodišnji ugovor sa Standardom.

Uz dobru saradnju sa svojim ocem Cvijanom, koji mu je i menadžer, karijera najboljeg mladog fubalera u 2015. godini po izboru Reprezentacija.ba i BIHScout, ide naprijed sistematski i postepeno, baš onako kako i treba da bi se ostvarili vrhunski rezultati.

(Reprezentacija.ba)