U sjeni Lige Nacija posljednji dani transfernog roka donijeli su par zanimljivh transfera u Premijer ligi BiH.

Prijelazni rok u PL BiH okončan je u petak (6. septembar) u 00,00 sati, a u cajtnotu je posao završavao Zrinjski koji je doveo najboljeg igrača Širokog Brijega Marijana Ćavara (26).

Ćavar se nakon više od šest godina vratio u Zrinjski i potpisao je trogodišnji ugovor.

Bivši U21 reprezentativac je jedan od najboljih veznih igrača PL BiH i definitivno će biti veliko pojačanje za Mostarce.

U Zrinjski je stigao i stoper Ilija Mašić (26). Mašić je poput Ćavara potpisao ugovor na tri godine.

Na Koševo stigla dva nova igrača

Aktivan je bio i FK Sarajevo koji je posljednji dan prijelaznog roka doveo dva igrača sa jakim CV-em.

Na Koševo su stigli veznjaci Domagoj Pavičić (30) iz grčkog Arisa te Karlo Lulić (28) iz talijanskog Barija. Oba igrača će biti na posudbi u Sarajevu do kraja sezone, s tim da Bordo tim može otkupiti ugovor Lulića.

Pavičić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za zagrebački Dinamo, Rijeku, Konyaspor, Dinamo Bukurešt te spomenuti Aris. Odigrao je preko 300 zvaničnih utakmica. Za omladinske selekcije Hrvatske ima 50 odigranih mečeva.

Lulić je igrao za Osijek, Slaven Belupo, Rudeš, Sampdoriju, Frosinone, belgijski Beveren, češki Bohemians i Bari iz kojeg je stigao u Sarajevo.

Borac se pojačao za Europu

Aktuelni šampion BiH banjalučki Borac je posljednjih dana prijelaznog roka doveo pet pojačanja.

U Banja Luku su stigli stoper iz Hrvatske Nikola Datković (31), venjak iz Slovenije Sandi Ogrinec (26), veznjak iz Sj. Makedonije Boban Nikolov (30), napadač iz Srbije Đorđe Despotović (32) te napadač iz Slovenije Gregor Bajde (30).

Borcu u nastavku sezone slijede mečevi u PL BiH, Kupu BiH i šest utakmica u ligaškoj fazi Konf. lige, pa su dolasci novih igrača bili sasvim očekivani.

Banjalučani će u Europi igrati protiv Panathinaikosa, Omonije, APOEL-a, LASK-a, Vikingura i Shamrocka.

Dodajmo da je Sloboda posljednjeg dana prijelaznog roka angažovala napadača Petra Kunića (31). Kunić je svojevremeno u PL BiH nastupao za Zrinjski i Borac.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16