U21 BiH je večeras na Grbavici poražena od Austrije sa 0:2 u meču šestog kola grupe H kvalifikacija za EURO.

Selektor naše selekcije Vinko Marinović pružio je šansu mlađim igračima koji će i u narednom ciklusu imati pravo nastupa za U21 BiH, a nakon meča je dao svoj komentar.

“Čestitao bih Austriji na pobjedi. Mislim da su zasluženo pobijedili. Imali smo i mi neke prilike koje nismo iskoristili. Smatram da su momci pokušali odraditi ono što smo od njih tražili. Bilo je dosta novih stvari, a malo vremena.

Dosta mladih igrača je danas nastupilo, a to nam je konkretno bio cilj – da im dajemo šansu i da ih pripremamo za naredni kvalifikacioni ciklus koji nam slijedi“, kazao je Marinović i dodao:

“Sigurno da je rezultat bitan. Austrija i Francuska su jake reprezentacije. S druge strane, imamo još meč protiv Kipra. Mogu biti zadovoljan radom igrača.

Maloprije sam rekao da imamo dosta mlađih igrača. Velika je razlika u omladinskom fudbalu. Prvi nam je cilj da pokušamo stvarati igrače i da gledamo prema narednom kvalifikacionom ciklusu.”

Selektor se osvrnuo i na nastupe mlađih igrača koji su debitovali.

“Ovi igrači imaju pravo da nastupaju u narednom ciklusu. To radimo i krajnji cilj je da se pripremimo što bolje za naredni ciklus. Zadovoljan sam odnosom igrača. Momci su se trudili da odrade ono što smo tražili od njih.

Bilo je tu dosta novina, a malo vremena za pripremu. Sigurno da sam zadovoljan sa odnosom i pristupom igri. One stvari koje nisu dobre ćemo popravljati i razgovarati o njima.”

BiH će narednu utakmicu igrati 10. septembra protiv Francuske.