Reprezentativac BiH, Stjepan Radeljić (27), govorio je za stranicu FS BiH o pripremama i narednoj utakmici sa Nizozemskom.

“Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Stjepan Radeljić danas slavi 27. rođendan. Prvu utakmicu za Zmajeve odigrao je u junu ove godine protiv Engleske, a trenutno nastupa za Rijeku.

Radeljić je dobio poziv selektora Sergeja Barbareza za utakmice UEFA Lige nacija sa Nizozemskom i Mađarskom, te se trenutno u Eindhovenu nalazi na pripremama A selekcije.

NS/FS BiH želi našem defanzivcu sretan rođendan, a u video prilogu možete pogledati šta Radeljić kaže o okupljanju nacionalnog tima i predstojećoj utakmici”, stoji u objavi FS BiH.

“Tu smo već četvrti dan i zasad sve ide super. Svi su momci tu, spremni za rad i ove dvije utakmice koje nam slijede. Stručni štab nam je zadao jak ritam, dobro se trenira i spremni dočekujemo utakmice.

U subotu igramo protiv Nizozemske. Sigurno jedna od jačih reprezentacija u novije vrijeme i očekuje nas teška utakmica. Sigurno će se i nas nešto pitati u ovoj utakmici”, kazao je Radeljić.

Utakmica Nizozemska – BiH igra se u subotu od 20:45 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16