Trener Sheffield Uniteda Chris Wilder (56) govorio je o našem stoperu Anelu Ahmedhodžiću (25) uoči utakmice četvrtog kola Championsihpa protiv Watforda.

Ahmedhodžić je do sada preskočio jednu utakmicu u Premiershipu gdje nije bio u kadru protiv Norwicha u trećem kolu. Prethodno je igrao dva meča – proitv Prestona i QPR-a, a ove sedmice se u kupu vratio u prvih 11 protiv Barnsleya.

“Anel je imao svoje probleme nakon Božića i nije imao dobar drugi dio prošle sezone. U novoj sezoni je u prvom kolu protiv Prestona bio apsolutno izvanredan. Igrao je i protiv QPR, a onda je protiv Norwicha bio bolestan, ležao je šest dana. Protiv Barnsleya igrao je odmah nakon preležane bolesti.” rekao je Wilder.

“Sa završetkom transfernog perioda on će shvatiti da ono što se dešavalo poslije januara nije bilo dobro i da to mora popraviti tako što će pokazati ono što je pokazao u posljednje dvije ligaške utakmice. Razgovarao sam sa njim danas – prihvati i izađi na teren i pokaži najbolje što možeš. Ne vidim nikakve probleme sa njim” poručio je engleski trener.

Wilder vodi Sheff United od decembra prošle godine. Ranije je vodio upravo Watford, prije toga Middlesbrough. A prije toga Sheffield čak pet godina od 2016. do 2021. godine. I kao igrač najveći dio karijere proveo je u Sheffieldu.

Ahmedhodžić je prema pisanju najjačih engleskih medija bio zanimljiv Napoliju, Portu i Crystal Palaceu, ali se stvari za transfer na kraju nisu poklopile. Ugovor sa Sheff Utd ima do 2026. godine.

Sheffield je nakon tri kola na 12. poziciji Championshipa.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16