Trener FK Željezničar Denis Ćorić (46) osim što je vratio dobre rezultate na Grbavicu, vratio je i ponašanje trenera kakvo dolikuje ovom velikanu bh. fudbala.

Nakon niza trenera koji su, čast izuzetku Dine Đurbzovića, svojim izjavama stršili daleko ispod nivoa FK Željezničar, za Ćorića bi bilo najbolje reći da je jednostavno pristojan i razmišlja šta govori. Ako bi se otišlo još dalje – Ćorić je melem za uši nakon njegovih prethodnika.

I ono možda još bitnije – za sada trener Željezničara definitivno se vodi onom “Acta, non verba”.

Nakon treće uzastopne pobjede FK Željezničar, protiv Slobode u Tuzli 0:1, Ćorić je ponovo bio umjeren.

“Čestitke momcima na svih 90 minuta i da im se zahvalim za rovovsku borbu. Kada sagledate svih 90 minuta, mislim da je nula najrealnija. Mi smo iskoristili tu jednu priliku i dali gol i drago mi je da imamo taj pobjednički mentalitet, što se pokazalo”

“Želim se zahvaliti navijačima, a onda i predsjedniku i svim ljudima u upravi jer danonoćno rade kako bi vratili Želju gdje mu je i mjesto. Ovo večeras je njihova pobjeda. S druge strane, želim reći da Sloboda zaslužuje više, kolegi Marki Maksimoviću želim sve najbolje”

“Poslije Sloge nam ide reprezentativna pauza. Evidentno je da su neki momci istrošeni, mogu proslaviti u autobusu i onda se odmoriti i pripremiti za Slogu. Nema nikakve euforije, dobili smo na mišiće” rekao je na kraju poslije utakmice trener Željezničara.

Željezničar je golom Al-Jabera iz 62. minute savladao Slobodu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16