Još uvijek bez euforije na ulicama Ciriha

Više od četiri sata prije večerašnje utakmice ne osjeti se euforija na ulicama Ciriha.

Dva su osnovna razloga za to. Radni je dan pa će većina naših navijača nakon završenih radnih obaveza put Ciriha, a drugi je i objektivno manji interes za utakmicama reprezentacije BiH nakon loše predstave izabranika Mehemda Baždarevića u Dublinu protiv Irske.

Ipak, naša reprezentacija će večeras na tribinama Letzigrund stadiona imati i više nego značajnu podršku navijača, kojih će prema najavama biti oko 3.000, ali možda i više.

Na ulicama Ciriha još uvijek nema većih grupa naših navijača, ali su na svakom koraku vidljivi simboli Bosne i Hercegovine.

Zvanično okupljanje navijača zakazano je u Zentrum Lochergut u ulici Badenerstrasse 244 od 16 sati.

– Znamo da je ovo prijateljski meč, ali želimo dobru igru i pobjedu za sve navijače koji će biti na stadionu i koji su uvijek tu uz repezentaciju i našu Bosnu i Hercegovinu gdje god da igra. – poručuje Amir iz St. Gallena, rodom iz Krajine.

Live in Zürich!

Posted by Bosnische Nationalmannschaft on Tuesday, 29 March 2016

Navijači će, osim iz Ciriha, doći i iz ostatka Švicarske, ali i Austrije, Italije, Slovenije, Njemačke, Francuske, te naravno i Bosne i Hercegovine iz koje su uz privatne automobile naijači došli sa tri autobusa.

I naši reprezentativci su danas prošetali Cirihom, a na svako malo su se zaustavljali kako bi se u opuštenoj atmosferi fotografisali i upoznali sa našim ljudima koji žive ovdje.

Inače, u Cirihu je danas oblačno vrijeme i nema padavina, a tokom utakmice se očekuje temperatura od 10 stepeni celzijusa, tako da će uslovi za utakmicu biti optimalni.

Prijateljski susret između Švicarske i Bosne i Hercegovine počinje u 20,30 sati uz direktan prijenos na FACE TV.

(Reprezentacija.ba)