Rusmir Cviko (52) preuzima novi klub. Naš trener će u narednoj sezoni voditi prvake Maroka i čuveni klub Raja Casablanca, saznaje Reprezentacija.ba.

Osim što su bili prvaci, Raja Casablanca u sezoni iza sebe ima i osvojen Kup Maroka. Naredne sezone će igrati afričku CAF Ligu Šampiona.

Raja je tri puta osvojila afričku Ligu Šampiona, tri puta afrički superkup, tri puta afrički kup konfederacija, 13 puta titulu prvaka Maroka i devet puta marokanski kup.

Ranije su ovaj kultni klub sa fanatičnim navijačima vodili poznati njemački, portugalski, belgijski i francuski treneri, ali i naš Vahid Halilhodžić.

Cviko u Maroko dolazi nakon što je napravio senzaciju u Saudijskoj Arabiji. Potpunog autsajdera, ekipu Al Orobah, u konkurenciji klubova sa višemilionskim budžetima, uveo je u šampionat Saudijske Arabije.

Tim uspjehom zaradio je i titulu najboljeg trenera Bosne i Hercegovine u sezoni 2023/24 prema izboru Reprezentacija.ba.

Cviko sa novim klubom nastavlja graditi karijeru daleko od granica Bosne i Hercegovine. Prije saudijskog Al Orobaha radio je uspješno još u Kuvajtu i Kini.

Uz to je bio i pomoćnik Dušana Bajevića u reprezentaciji BiH, ali i uspješni sportski direktor FK Željezničar sa tri titule i dva kupa u svom mandatu.

(Reprezentacija.ba)