U23 i olimpijski reprezentativac SAD Esmir Bajraktarević (19) nosiće u budućnosti dres Bosne i Hercegovine.

Jedan od jedan od najtalentovanijih igrača tamošnjeg fudbala je prije nekoliko sedmica na društvenim mrežama uklonio zastavu SAD-a.

Igrač koji je krilni napadač u New England Revolution sada je napravio još jedan potez koji pokazuje gdje se vidi u budućnosti.

Na društvenim mrežama je objavio nove kostobrane, a na jednom se nalazi varijacija kraljevskog grba bosanske dinastije Kotromanići koja je vladala Kraljevinom Bosnom do okupacije Osmanlija.

Na drugom kostobranu je fotografija Esmirove porodice.

Talentovani fudbaler ranije je za Reprezentacija.ba govorio upravo kako kroz svoj kućni odgoj i porijeklo osjeća pripadnost Bosni i Hercegovini.

– Bila mi je čast igrati te utakmice za SAD, odrastao sam ovdje, ali ipak nisam ni zaboravio porijeklo. Odrastao sam u bosanskoj kući, kući u kojoj se njeguju naši običaji, već sa pet godina sam gledao Džekine utakmice, haha. Duboko u meni je Bosna i Hercegovina i svakako da bih volio jednog dana igrati za Zmajeve. – rekao nam je prošle godine Bajraktarević.

Bajraktarevića je ranije Transfermarkt uvrstio kao jednog od deset najvećih talenata fudbala u SAD-u.

Fudbalske pasoše Bosne i Hercegovine od jeseni bi uz Bajraktarevića trebalo da imaju spremi Emir Karić lijevi bek Sturm Graza, Adis Jašić desni bek Wolfsbergera, Ifet Đakovac veznjak Bačke Topole…

Barbarez i Spahić do sada su reprezentaciju pojačali Nikolom Katićem, Stjepanom Radeljićem, Arminom Gigovićem i Dženisom Burnićem.

(Reprezentacija.ba)