Armin Gigović (22) bi u narednoj sezoni mogao nastupati za Gent, javljaju belgijski mediji.

Naš veznjak, koji je protekle sezone igrao na posudbi u Midtjyllandu, ima ugovor sa Rostovom do ljeta 2025. godine, a mediji u Belgiji pišu da cijena eventualnog transfera Armina u Gent ne bi bila prevelika upravo zbog dužine ugovora.

Gigovićeva trenutna tržišna vrijednost iznosti dva miliona eura.

Gent će u novoj sezoni igrati kvalifikacije za Konf. ligu.

Njegov agent je prije nekoliko dana potvrdio da postoji interes grčkog šampiona PAOK-a, ali i klubova iz Belgije, Švicarske i Austrije.

Inače, Gigović i u narednoj sezoni može potražiti novi klub u koji će doći na posudbu jer je to dozvolila UEFA igračima koji su vezani ugovorima sa ruskim klubovima zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu.

Sa Mitdjyllandom osvojio titulu, debitovao za BiH nakon nastupa za Švedsku

Armin je prethodne sezone igrao na posudbi u danskom Midtjyllandu sa kojim je osvojio titulu šampiona.

Odigrao je ukupno 35 utakmica, zabio gol i tri puta asistirao. Belgijski mediji su objavili da je Midtjylland htio zadržati Armina, ali naš reprezentativac želi da pređe u jaču ligu.

Bh. veznjak je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za danski Odense, spomenuti Rostov te švedski Helsingborg.

Gigović je za omladinske selekcije odigrao 30 utakmica, dva puta je nastupio i za A selekciju države u kojoj je rođen, a onda je odlučio da igra za BiH.

Za Zmajeve je nastupio dva puta. Debitovao je u prijateljskoj utakmici protiv Engleske, a igrao je i u meču sa Italijom.