Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (18) nalazi se u Antaliji na završnim pripremama uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pudar zbog priprema danas nije bila u mogućnosti prisustvovati konferenciji za medije olimpijskog tima BiH, ali se obratila video porukom.

“Veliki pozdrav svima, naročito mojim kolegama i sportistima. Prije svega, želim da kažem da mi je zaista žao što nisam mogla danas prisustvovati konferenciji. Nalazim se u Antaliji na završnim pripremama kako bih se što bolje pripremila za predstojeći nastup na Olimpijadi.

Mnogo se radujem odlasku u Pariz i velika mi je čast što ću drugi put biti u prilici da se nađem na istom mjestu zajedno sa najboljim sportistima svijeta. Ovaj put idem nešto iskusnija, spremnija i sa većim ambicijama”, rekla je Pudar i dodala:

“Veliko hvala Olimpijskom komitetu na kontinuiranoj podršci te mojim sponzorima koji mi pomažu da se pripremim na najbolji način za ovo sportsko takmičenje. Hvala svim ljudima koji me podržavaju i moje kolege. Zaista ću dati sve od sebe da sebe i svoju zemlju predstavim na najbolji mogući način.

Sigurno da će i cijeli tim dati sve od sebe da obraujemo svoju zemlju i naše ljude koji nas podržavaju. Hvala još jednom i veliki pozdrav iz Antalije.

Inače, Olimpijske igre u Parizu će se održati od 26. jula do 11. augusta.

Osim Pudar, BiH će predstavljati plivač Jovan Lekić, bacač kugle Mesud Pezer te džudašice Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olimpijski komitet BiH (@olimpijski_komitet_bih)

(Reprezentacija.ba)